Nice

Keresés űrlap

Nice
Nice

A FIGYELMEZTETÉS CÉLJA

Ezen az oldalon a honlapot használók személyes adatainak kezelésére vonatkozó oldalkezelési módok találhatók meg. Olyan tájékoztatóról van szó, amely az 196/2003 sz. -Személyes adatok védelméről szóló törvényerejű rendelet 13. cikke értelmében kerül közlésre azokkal, akik igénybe veszik a Nice S.p.A.webes szolgáltatásait, melyek telematikusan érhetők el az alábbi címről:

https://www.Niceforyou.com

A tájékoztató csak a Nice S.p.A.honlapjára vonatkozóan került kiadásra és nem más weblapokra , melyeket a felhasználó esetleg linksegítségével látogatott meg. A tájékoztató hivatkozik a 2/2001. sz. ajánlásra is, amelyet a 95/46/EK irányelv 29. cikke által létrehozott munkacsoportban résztvevő európai hatóságok 2001. május 17-én a személyes adatok védelmére elfogadtak az on-lineadatgyűjtéssel kapcsolatos néhány minimum követelmény meghatározásához, különösen azoknak az információknak a módjára, idejére és jellegére vonatkozóan, amelyeket az adatkezeléssel megbízottnak azokkal a felhasználókkal kell közölnie, akik a weblapra, lépnek, függetlenül az oldalra lépés céljától. Az ajánlás és céljának összefoglaló leírása a weblap más oldalain találhatók meg.

ADATKEZELÉSI MEGBÍZOTT

A honlap meglátogatásából következően azonosított vagy azonosítható személyekre vonatkozó adatok kezelhetők. Ezek kezelésének megbízottja a Nice S.p.A., melynek székhelye Via Callalta, 1 a Oderzo (TV) címen található.

ADATKEZELÉS HELYE

A honlap webszolgáltatásaihoz kapcsolódó adatkezelés helye a Nice S.p.A.cég fent megadott székhelye, csak az adatkezeléssel megbízott csoport szakemberei vagy a karbantartási műveletekkel esetleg alkalmilag megbízott személyek végzik az adatok kezelését. A webszolgáltatásból eredő egyetlen adat sem kerül közlésre vagy terjesztésre. A felhasználók által megadott személyes adatokat, melyek tájékoztató anyagok (értesítők, Cd-rom, hírlevél, éves jelentések, kérdésekre adott válaszok, stb.) küldésére vonatkozó kérést továbbítanak, csak a kért teljesítésre vagy szolgáltatás elvégzésére kerülnek felhasználásra és harmadik féllel csak abban az esetben közölhetők, ha az ennek a célnak az érdekében szükségessé válik.

KEZELT ADATOK TÍPUSAI

Navigációs adatok

weboldal működését célzó informatikai rendszerek és a szoftver eljárások szokásos működésük során néhány személyes adatot gyűjtenek össze, melyek átvitele az internetes kommunikációs protokollok használatának része. Olyan információkról van szó, amelyeket nem azért gyűjtenek össze, hogy társítsák az azonosított érintettekkel, hanem amelyek azonos jellegükből fakadóan, feldolgozásuk és a harmadik fél tulajdonában lévő adatokkal való társításuk segítségével lehetővé tehetik a felhasználók azonosítását. Ebbe az adatkategóriába tartoznak a honlapot felkereső felhasználók által használt IP címek vagy komputer domainek nevei, a kért források URI (Uniform Resource Identifier) jelzésében található címei, a kérés időpontja, a kérés szervernél történő igénylésének módja, a válaszban kapott fájl mérete, a szerver által adott válasz állapotát jelző számkód (sikerült, hiba, stb.) és egyéb, a felhasználó operációs rendszerére és az informatikai környezetre vonatkozó paraméterek. Ezeket az adatokat csak arra használják, hogy név nélküli statisztikai információkat kapjanak a honlap használatáról, és a helyes működés ellenőrzéséhez, ezek feldolgozás után azonnal törlésre kerülnek. Az adatok használhatók a honlapon kárt okozó feltételezett informatikai bűncselekmények esetén a felelősségi kör meghatározására: kivéve ezt az előbbi esetet, a weboldal kapcsolatainak adatai nem maradnak meg hét napnál tovább.

A felhasználó által önként megadott adatok

Elektronikus levélnek a honlapon jelzett címekre választható, kifejezett és önkéntes küldése a kérések megválaszolásához szükséges feladói cím, valamint a levélben közölt esetleges további személyes adatok ebből eredő rögzítését vonja maga után. Az összefoglaló tájékoztató specifikációk szakaszosan kerülnek feltüntetésre vagy megjelenítésre az oldalon, az igényelt különleges szolgáltatásokhoz összeállítva.

A sütik rövid szöveges fájlok, melyek az Ön weboldalak által a böngészés alatt rögzített böngészési adatait tartalmazzák az oldal javításának érdekében.

Amikor egy oldalon böngészik, az elküldi az eszköznek (pc, notebook, tablet, okostelefon) azt az információt, hogy Ön most sütiket használ.

Ezek általában az Ön által használt böngészőben vannak elmentve. Ezután a sütiket továbbító weboldal le tudja olvasni és rögzítheti az ugyanazon eszközön már megtalálható sütiket a különböző, a felhasználóval kapcsolatos információkhoz.

Milyen információk? A sütik minden típusának meghatározott szerepe van.

SÜTI

MILYEN TÍPUSÚ SÜTIK VANNAK?

Három nagy kategóriája van a sütiknek, mindegyik sajátos jellemzőkkel: Technikai sütik, profilalkotó sütik és harmadik féltől származó sütik.

  1. TECHNIKAI SÜTIK A weboldal helyes működéséhez szükségesek és elengedhetetlenek a navigáláshoz. A technikai sütik nélkül esetleg nem tudná megfelelően megjeleníteni az oldalakat, vagy elképzelhető, hogy néhány szolgáltatást nem tud igénybe venni. A technikai süti például alapvető fontosságú ahhoz, hogy a használót a teljes látogatás ideje alatt az oldalon tartsa, vagy a nyelvi, megjelenítési, stb. beállításokat rögzítse. A technikai sütik utólag a következőképpen különböztethetők meg: navigációs sütielemző süti és funkciós süti.
    a. A navigációs sütik a szabályos navigációt és oldalhasználatot biztosítják (például vásárlást tesznek lehetővé, vagy a korlátozott területekhez való hozzáféréshez szükséges azonosítást);
    b. Az analitikus sütik csak akkor hasonlítanak a technikai sütikhez, amikor közvetlenül az oldal kezelője használja az információk összegzett formában való összegyűjtésére a felhasználók számával és az általuk az oldal látogatására használt móddal kapcsolatosan;
    c. A funkció sütik lehetővé teszik, hogy használó a kiválasztott kritériumok szerint böngésszen (pl. nyelv, vásárlásra kiválasztott termékek, stb...), a felhasználónak nyújtott szolgáltatás javítása érdekében.
  2. PROFILALKOTÓ SÜTIK Feladatuk a felhasználó profiljának kialakítása. Feladatuk a felhasználó által mutatott preferenciáknak megfelelő reklámüzenetek küldése a böngészés alatt.
  3. HARMADIK FÉLTŐL SZÁRMAZÓ SÜTIK Annak a weboldalnak kezelőjétől eltérő személy hozza létre és kezeli ezeket, amelyen a felhasználó tartózkodik (általában az oldal tulajdonosa és a harmadik fél között létrejött szerződés keretein belül).
    Ezenkívül minden sütit az alábbi kategóriák szerint lehet csoportosítani:
    munkamenet sütik a böngésző bezárásakor törlődnek;
    az állandó sütik egy adott időtartamig megmaradnak a böngészőn belül.
    Ez utóbbiakat például arra használják, hogy felismerje az oldalhoz kapcsolódó berendezést, megkönnyítve a felhasználó részéről történő azonosítási műveleteket.

HOGYAN HASZNÁLJUK A SÜTIKET?

Az alábbi táblázat a mi és a harmadik fél sütijeinek weboldalunkon belül történő használati módjait mutatja be. Ezek a felhasználások a sütiket a következő célra használják:

MILYEN SÜTIKET HASZNÁL AZ OLDAL?

A SÜTIK KIKAPCSOLÁSA

A legtöbb böngésző (Internet Explorer, Firefox, Chrome, stb.) konfigurálva van a sütik elfogadására.

A merevlemezen rögzített sütik kitörölhetők és ki lehet kapcsolni a sütiket a főbb böngészők által megadott utasítások követésével az alábbi linken:

Chrome

  1. Kattintson a Chrome menüben a böngésző eszköztárára.
  2. Válassza a Beállításokat.
  3. Kattintson a Speciális beállításokra.
  4. Az „Adatvédelem” résznél kattintson a Tartalombeállításokra.
  5. A "Cookie-k” részben tudja módosítani a sütik beállításait

Safari

Az iOS 8-ban a Safari esetén a sütik leállításához érintse meg a Beállítások > Safari > Sütik blokkolása” és válassza a „Mindig engedélyez”,”Csak a meglátogatott helyekről” vagy a „Mindig blokkolja” pontot. iOS 7 vagy korábbi verziókban válassza a „Soha”, „Harmadik féltől és hirdetőktől” vagy „Mindig” lehetőséget.

Firefox

  1. Kattintson a menügombra és válassza a Beállítások pontot.
  2. Válassza az Adatvédelem lehetőséget.
  3. Az előzmények beállításánál: válassza az „Egyéni beállításokat használ az előzményekhez” lehetőséget.
  4. A sütik bekapcsolásához válassza a Sütik elfogadása webhelyekről jelölőnégyzetet; kikapcsolásukhoz szüntesse meg bejelölést.

Explorer

  1. Az Internet Explorer nyitásához, kattintson a Start gombra. A keresésnél írja be Internet Explorer kifejezést, majd az eredmények listájában kattintson az Internet Explorerre.
  2. Kattintson az Eszközök gombra, majd az Internetbeállításokra.
  3. Kattintson az Adatvédelem fülre és a Beállításoknál állítsa a tolókát felfelé
  4. az összes süti blokkolásához, vagy lefelé az összes engedélyezéséhez, majd kattintson az OK-ra.
  5. A sütik blokkolása akadályozhatja néhány weboldal helyes megjelenítését. 

Néhány süti a „viselkedési reklám” nyomonkövetését és profilalkotását szolgálja, ezen a címen találja meg a definíciót és a magyarázatot, mely reméljük minden felhasználói réteg számára könnyen érthető.

Röviden a viselkedési reklám olyan gyakorlat, amely az on-line böngészésen alapul, és lehetővé teszi, hogy a márkák a felhasználóknak érdeklődésüknek megfelelően reklámüzeneteket küldhessenek.

Biztonságos, átlátható és a felhasználók részére megadja az ellenőrzés lehetőségét.

Ezen a linken részletes magyarázatot talál az Ön on-line választásairól, és segít megérteni, hogyan lehet kikapcsolni a viselkedési hirdetéseket. http://www.youronlinechoices.com.

A reklám sütik közvetlen ellenőrzéséhez és kezeléséhez látogasson el a következő címre: 
http://www.youronlinechoices.com/it/le-tue-scelte/ a különböző cégek sütijei innen külön be-és kikapcsolhatók.

AZ ADATOK MEGADÁSÁNAK ÖNKÉNTESSÉGE

A navigációs adatokkal kapcsolatosan tárgyaltakon kívül, a felhasználó szabadon dönthet a Nice S.p.A. részére küldendő igénylési nyomtatványokban vagy az irodával való kapcsolatnál megadott, a tájékoztató anyagok vagy egyéb közlemények küldésének igénybevételére feltüntetett adatok megadásáról. Ezen adatok megadásának elmaradása, a kérés teljesíthetetlenségét vonhatja maga után. A teljesség kedvéért emlékeztetni szeretnénk, hogy néhány esetben (mely a weboldal hagyományos kezelésének nem tárgya) a hatóság kérhet adatokat és információkat az196/2003 törvényerejű rendelet 157 cikkealapján a személyes adatok kezelésének ellenőrzése céljából. Ezekben az esetekben közigazgatási büntetés terhe mellett a válaszadás kötelező.

AZ ADATKEZELÉS MÓDJA

A személyes adatok kezelése automatizált eszközökkel történik, szigorúan a gyűjtés céljának eléréséhez szükséges ideig. Speciális biztonsági intézkedések vannak érvényben az adatvesztés, a tiltott vagy nem megfelelő felhasználás és a nem engedélyezett hozzáférés megakadályozására.

AZ ÉRINTETTEK JOGAI

Azoknak a személyeknek, akikre a személyes adatok vonatkoznak, bármikor jogukban áll megerősítést kapni ezen adatok meglétéről vagy hiányáról, és megismerni annak tartalmát és eredetét, ellenőrizni helytállóságukat, vagy kiegészítésüket vagy naprakésszé tételüket vagy helyesbítésüket kérni(196/2003. sz. törvényerejű rendelet 7. cikk). Ugyanezen cikk értelmében jogukban áll azok törlését, névtelen formába történő átalakításukat vagy a törvénysértően kezelt adat blokkolását kérni, valamint bármikor törvényes okokból ellenezni kezelésüket.

A kéréseket a Nice S.p.A. Kommunikáció és Marketing osztályának címezzék, székhelye Via Callalta, 1 a Oderzo (TV).